Eesti ettevõtjad: Estonian Airi probleemid lahendaks ühisfirma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

KPMG uuringus osalenud Eesti ettevõtjatest ligi pooled toetasid mõtet, et Estonian Airi põhjal võiks luua ühisfirma või siis Balti ühise lennufirma, näitas majandustrendide uuring «Majanduse Pulss 2013».

Kolmandik vastanutest pooldas Tallinnast lennuühenduste tagamiseks Estonian Airi riigipoolse toetamist võimaluste piires. Balti lennufirma või siis Estonian Airi põhjal ühisfirma loomist kokku 48 protsenti uuringus osalenutest.

«Päris Estonian Airi tegevuse lõpetamist või siis odavlennufirmade soodustamist toetas vaid viis protsenti,» kommenteeris KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers.

Küsitluse kommentaarides tõsteti esile, et oma lennufirma omamise asemel võiks siduvate lepingute alusel doteerida Eestile vajalike lennuliinide ülalpidamist elujõulisemate lennufirmade poolt või subsideerida konkreetseid lennuliine nagu tehakse saarte praamiliiklusega.

Sama teemat jätkates tõid mõned vastajad välja, et olulistesse sihtkohtadesse lendamine tuleks tagada riigi ja  lennufirma või lennufirmade omavaheliste lepingutega või siis teha riigipoolne liinide sisseost konkursi alusel. Oluliseks peeti ühenduste tagamist Euroopa Liidu riikide pealinnade ja ärikeskustega ning endiste liiduvabariikide pealinnadega.

Eestis neljandat ning Lätis ja Leedus kolmandat aastat järjest korraldatud uuringu raames küsis KPMG ettevõtjate hinnanguid iga riigi majanduskeskkonnale, eurole, välisinvesteeringutele, maksukeskkonnale aga ka ettevõtete palga- ning personalipoliitikale käesoleval aastal. Veebipõhisele uuringule vastas Eestis üle 130 juhtiva ettevõtjat, kas siis tegevjuhtkonna liikme või omaniku tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles