Windows Phone´i nutitelefonid on Ida-Euroopas iPhone´ist populaarsemad

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 platvormi kasutav USA turule suunatud Samsung Ativ Odyssey(4-tolline Super AMOLED ekraan, 1.5 GHz kahetuumaline protsessor ja 5-megapiksline välguga kaamera)
Windows 8 platvormi kasutav USA turule suunatud Samsung Ativ Odyssey(4-tolline Super AMOLED ekraan, 1.5 GHz kahetuumaline protsessor ja 5-megapiksline välguga kaamera) Foto: AFP / Scanpix

IDC uuringufirma järgi on Windows Phone´i tarkvaraplatvormi kasutavad nutitelefonid müünud Apple´i iPhone´ist rohkem vaid seitsmel turul maailmas, neli neist asuvad Ida-Euroopas.

Windows Phone on Apple´i iOSist populaarsem Poolas, Ukrainas, Venemaal ning regioonis, mida uuringufirma käsitleb kui «muud Kesk- ja Ida-Euroopat», kirjutab New York Times.

Mujal maailmas on Microsofti loodud nutitelefonide operatsioonisüsteem Apple´i pakutavast populaarsem Argentiinas, Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Indias.

Samas ei saa antud statistikat väga olulise trendinäitajana võtta -  kolmel loetletud turgudest - Ukrainas, «muu Kesk- ja Ida-Euroopas» ja Lõuna-Aafrika Vabariigis müüdi eelmise aasta neljandas kvartalis vähem kui 100 000 Windows Phone´i nutitelefoni ning näiteks Argentiinas on iPhone´i müük piiratud ning toimub peamiselt mustal turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles