Märts oli Tallinna börsil kolme aasta parim kuu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki börsimaaklerid.
Swedbanki börsimaaklerid. Foto: SCANPIX

Börsiindeks OMXT kerkis märtsis 9,69 protsenti 838,20 punktini, mis on indeksi suurim kuine tõus alates 2010. aasta märtsist.

Esimeses kvartalis kerkis börsiindeks 14,17 protsenti, mis on üsna lähedal senise börsiajaloo esimeste kvartalite keskmisele, mis on 14,61 protsenti.

Põhinimekirja aktsiatest oli esimeses kvartalis üheksa tõusjat, kolm langejat ning eelmise kahe aasta staaraktsia, naistepesu tootja Silvano FG aktsia hind jäi aastalõpu tasemele.

Suurim tõusja selle aasta esimeses kvartalis oli 29,8 protsendiga Baltika aktsia, mis jõudis esimest korda pärast nelja kahjumlikku aastat kasumisse. Enam kui kahekümne protsendilise tõusu tegid ka Merko Ehituse ja Tallinki aktsiad.

Arco Vara aktsia suutis kvartaliga kaotada veerandi oma väärtusest ning samuti langesid Harju Elektri (-1,5 protsenti) ja Skano (endine Viisnurk) aktsiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles