Pankrot päästab ka eraisiku võlast

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: jupiterimages.com

Kui võlad või käendatud laen on kukil, raha nende maksmiseks ei ole ega terenda ka silmapiiril, tasuks kaaluda kohtule eraisiku pankrotiavalduse esitamist. Nii on täiesti legaalselt võimalik eluga edasi minna.


Ka võlgnikud on sellest aru saanud - võrreldes eelmise aasta nelja kuuga on tänavu Eesti kohtutele esitatud justiitsministeeriumi andmetel varasema 49 avaldusega võrreldes juba 30 eraisiku pankrotiavaldust rohkem, kirjutab Äripäev.

Eraisiku pankrotte on mulluse esimese nelja kuuga pankrotistunud 16 inimesega võrreldes tänavu välja kuulutatud juba kaks korda rohkem.

Vandeadvokaadi ja pankrotihalduri Uno Feldschmidti sõnul on võlgades inimesel enda pankrotti eelkõige seetõttu mõistlik taotleda, et pankrotimenetluse käigus on inimesel võimalik kohtult paluda enda võlgu mingis osas vähendada või kustutada.

«Kui kodanik kirjutab kohtule avalduse, paludes mingi summa võrra võlga vähendada või kustutada, siis kohtu võimuses on see avaldus rahuldada. Pankrotiseadus lubab seda teha,» rõhutas Feldschmidt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles