RIA: Eesti võrkudele Spamhausi ründel mõju ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Riigi infosüsteemi ameti hinnangul ei ole eilne Spamhaus´i küberrünnak Eesti võrkudele mingit mõju avaldanud.

«Nimeservereid kasutades on võrgu tööd teoreetiliselt võimalik küll tugevalt häirida, aga selle konkreetse juhtumi ehk Spamhausi vastaste rünnete puhul on maailmameedias arvamusi seinast seina,» teatas RIA, viidates rünnaku alla sattunud internetispämmiga võitlevale organisatsioonile Spamhaus ja ajalehele New York Times, mis nägid rünnakut väga probleemsena, samas kui mitmetes tehnoloogiablogides on seda naeruvääristatud.

Kõnealuse küberrünnaku sihtmärgiks on rämpsposti tõrjumisele pühendunud vabatahtlik ühendus Spamhaus, mis avaldab rämpsposti levitavate ettevõtete ja internetiteenuste pakkujate «musta nimekirja».

Ühenduse kõneisiki Vincent Hanna kinnitusel algas massiivne küberrünnak eelmisel nädalal pärast seda, kui Spamhaus oli nimekirja kandnud Hollandis baseeruva teenusepakkuja Cyberbunker, mis mõnedel andmetel on seotud Ida-Euroopa riikides tegutsevate kuritegelike jõukudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles