Küprose rahandusminister hoiatab: Laiki Banki hoiustajad võivad kaotada 80 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laiki Banki kontor Küprose pealinnas Nikosias.
Laiki Banki kontor Küprose pealinnas Nikosias. Foto: SCANPIX

On võimalik, et Küprose suuruselt teise panga, Laiki Banki  suurte hoiuste mahust tuleb maha kanda kuni 80 protsenti, teatas saareriigi rahandusminister Michalis Sarris.

Sarris märkis, et Küprose neile hoiustajatele, kelle hoiused on 100 000 eurost suuremad, saavad kaotused olema suured, vahendab Dow Jones. Ministri hinnangul võivad hoiustajad oma raha tagasisaamist oodata kuus-seitse aastat.

Eile ütles Sarris, et enam kui 100 000 euro hoiustajad suletavas Laiki Bankis võivad kaotada 40 protsenti rahast. Samal seisukohal olid ka Küprose keskpanga esindajad.

Esmaspäeva varahommikul rahvusvaheliste laenuandjate ja Küprose valitsuse sõlmitud kokkuleppe kohaselt pannakse Laiki Banki üle 100 000 eurosed hoiused – summas 4,2 miljardit eurot – «halba panka».

Ülejäänud väiksemad hoiused Laikis viiakse üle saare suurimasse panka nimega Bank of Cyprus, mis tõmmatakse kõvasti koomale ja restruktureeritakse täies ulatuses. Üle 100 000 eurosed hoiused Bank of Cypruses külmutatakse, pärast restruktureerimist võidakse neid oluliselt pügad, kirjutas Briti majandusleht Financial Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles