Kirde-Eesti energeetikud sõlmivad kolmapäeval palgakokkuleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijaam
Elektrijaam Foto: Toomas Huik

Kirde-Eesti energeetikuid ühendavad ametiühingud sõlmivad kolmapäeval tööandja Narva elektrijaamade juhtkonnaga kolmepoolse kokkuleppe kaheks aastaks, mis tõstab energeetikute palka üheksa protsenti.

Esmaspäeval ja teisipäeval peetud kõnelused tööandjaga andsid konkreetse tulemuse, ütles Narva energeetikute ametiühingu juht Vladimir Aleksejev teisipäeva õhtul BNSile.

«Me jõudsime tõsise kompromissini ametiühingute ja tööandjate vahel,» sõnas Aleksejev. «Kõnelustel õnnestus energeetikutel säilitada aastane preemia 112 protsendi ulatuses ja lisatasu ületöö eest 1,8 protsenti. Uues kollektiivlepingus on sotsiaalne osa parem, kui eelmises.»

Uuele kollektiivlepingule kirjutavad kolmapäeval alla Narva energeetikute ametiühing, kaevurite sõltumatu ametiühing ja Eesti Energiale kuuluvate Narva Elektrijaamade esindajad.

Märtsi algul tegi riiklik lepitaja ettepaneku tõsta töötasu 8,9 protsenti ja Narva energeetikute nergia ametiühing lükkas selle tagasi. Nemad nõudsid tõsta töötasu tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 15 protsenti ja 2014. aasta 1. jaanuarist veel 10 protsenti.

Läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimise üle on peetud alates 2012. aasta oktoobrist. Ettevõttes töötab 714 inimest, neist 204 töötajat kuuluvad Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatusse Ametiühingusse ning 350 töötajat Narva Energia Ametiühingusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles