Starman läks Eestis üle fiiberoptilisele ülekandevõrgule

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interneti kasutamine.
Interneti kasutamine. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Starman teatas, et on lõpetanud üle-eestilise DOCSIS 3.0 võrgu väljaehitamise, mis põhineb täielikult fiiberoptilisel ülekandevõrgul.

«See on järjekordne verstapost interneti arengus, kuna vaid üksikud teenusepakkujad maailmas on suutnud kogu oma võrgu üle viia sellele uuele tehnoloogiale,» lausus Liiva.

«Tänu sellele saame pakkuda nii linnades kui ka suuremates asulates Eesti kõige nobedamat koduinternetti, mille kiirus ulatub täna 150-megabitini sekundis.»

Starmani teatel on nende eripäraks see, et 150-megabitist koduinternetti saab kasutada kõigis ettevõtte kaabelvõrguga ühendatud majades ja korterites. See toimib kaabelvõrgu kaudu, seega pole kodudesse mingeid uusi juhtmeid vedada vaja.

Starmani tehnikadirektori kinnitusel on DOCSIS 3.0 väga tulevikukindel tehnoloogia.

«Oleme saavutanud oma laboris koduinterneti kiiruseks ka 400 megabitti sekundis ning valmistume juba 1-gigabitiste ühenduskiiruste testimiseks,» rääkis ta.

«Samas võimaldab uus võrk pakkuda ka 5-gigabitist netikiirust. Uute kiiruserekordite löömist Eesti internetimaastikul takistab hetkel suuremat ühenduskiirust võimaldavate koduste kaabelmodemite ja –ruuterite puudus, kuid seadmetootjad tegelevad selle väljakutsega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles