Unicredit viib kohtuvaidluse Kilgi firmaga riigikohtusse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saksa pank Unicredit, mis nõuab Rein Kilgi valdusfirmalt Transcom Grupp 6,5 miljonit eurot, läks ettevõtte pankroti välja kuulutamise saavutamiseks riigikohtusse.

Panka esindav vandeadvokaat Üllar Talviste sõnas, et esitab riigikohtule avalduse kindlasti märtsi lõpus. Talvistele lisab kindlust see, et varem on kohus otsustanud kuulutada samasisulises vaidluses välja Kilgi teise ettevõtte – Lõuna Toiduainetööstuse (endine Pere AS) – pankrot.

Kohtuasi seisneb aastaid tagasi antud garantiil. Nimelt ostis Rein Kilgi rapsiõlitehas Werol ühe seadme, milleks saadi laen Unicreditist. Laenule andis viimase kinnitusel garantii ka AS Pere ja Transcom.

Et Werol jättis pangale tagasimaksmata, palkasid sakslased siin advokaadi ning hakkasid garantii andnud ettevõtete pankrottide taotlemist, et pankrotipesast raha kätte saada.

ASiga Pere see ka õnnestus, ent Transcommi ei ole siiani ükski kohus nõus pankrotistunuks kuulutama.

Kohtuvaidlus on käinud ka selle üle, kas mainitud ettevõtted üldse andsid garantii või ei.

Talviste sõnul on üks kohus otsustanud, et panga nõue on õiglane, mistõttu ka Pere pankrot välja kuulutati. Et Transcom Grupi varaline seis on aga erinev, ei ole kohtud viimast pankrotiohus ettevõtteks veel lugenud.

Transcom Grupp omab erinevate tütarfirmade aktsiaid, millest tulusaim on ehk Pärnu Sadama 50-protsendiline osalus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles