Kuressaares otsiti võimalusi lennuliikluse tihendamiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Kuressaare lennujaamas.
Aviesi lennuk Kuressaare lennujaamas. Foto: Liis Treimann

Tallinna lennujaama esindajad käisid sel nädalal Saaremaal, arutamaks, kuidas ja kas oleks võimalik lennutegevust saare ja mandri vahel tihendada ja laiendada.

Kuressaare lennujaama juhataja Mati Tang tõdes, et siinne lennujaam on kaasajastatud ja võimaldaks teenindada lende praegusest rohkem, kirjutab Saarte Hääl.

«Tallinna liinil peaksid lennud toimuma vähemalt igal tööpäeval,» tõi Tang välja kohtumisel kõlama jäänud mõtte.

Samuti võiks lennujaama juhataja sõnul pealinna liini teenindav lennuk olla siiski praegusest 18-kohalisest lennumasinast suurem ja Tallinna–Kuressaare lennuliin võiks olla kaasatud rahvusvahelistesse info- ja broneeringusüsteemidesse.

Kadi raadiole antud telefoniintervjuus lisas Tang, et muu hulgas käib pidevalt uute võimalike liinide otsimine. Lennud saaksid toimuda eelkõige lähivälismaale – Soome, Rootsi, Lätti. Neisse riikidesse on mingil perioodil ka lennatud, kuid masu tõttu ja mitmel muul põhjusel on asi katki jäänud.

AS-i Tallinna Lennujaam kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe ütles, et ühenduste pidamine ja toetamine on paraku poliitilise otsuse koht.

«Selle küsimuse võti on kohaliku maavalitsuse käes, kes lennuühendust korraldab,» märkis ta. Linnamäe tõdes, et AS-ile Tallinna Lennujaam on omanik kohalike lennujaamade näol pannud regionaalpoliitilise ülesande tagada lennuühenduse võimalikkus ning Kuressaare lennujaam ongi igati võimeline teenindama kõiki soovijaid.

Võimalike investeeringute kohta sõnas Linnamäe, et Tallinna Lennujaam peaks suurima heameelega Kuressaareski üleval igati kaasaegset ja tasemel lennujaama.

«Alati saaks uhkemini ja paremini, kuid tänasel kujul on Kuressaare lennujaamal olemas ILS, rahvusvahelistele nõuetele vastav terminal, korralik rajahooldustehnika ja nõutav päästeklass ning seega jaama olukord ei takista praegu küll ühtki potentsiaalset vedajat.»

Lennutranspordi-teemalisel kohtumisel viibis ka Kuressaare majandusvaldkonna abilinnapea Kalle Koov, kelle sõnul oleks tore, kui keegi lendaks Kuressaare lennuvälja kasutades ka teistesse sihtpunktidesse peale Tallinna. «Selles osas saavadki meie turismiettevõtjad ja miks mitte ka omavalitsused õlga alla pannes hea tahtmise ja teatud rahalise turundustoetusega ehk midagi ära teha,» märkis abilinnapea. «Loodan, et ühel ajal saab see ka teoks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles