Euroopa komisjon hakkas uurima osade Apple´i toodete levitingimusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX

Euroopa komisjon hakkas mitmete  telekomiettevõtete ja edasimüüjate kaebuste põhjal uurima Apple´i  iPhone´i ja iPadi nutiseadmete levitamis- ja müügitingimusi.

«Apple nõuab meilt oma iPhone´i nutitelefonile teatud subsiidiumite taset ning eraldi turundamist,» ütles Reutersile ühe telekomioperaatori anonüümseks jääda soovinud esindaja, kes ei soovinud asja delikaatsuse tõttu nimetada ka teiste kaebusi esitanud edasimüüjate ja telekomiettevõtete nimesid.

Teine Reutersi allikas väitis, et mitmed osapooled esitasid Euroopa komisjonile oma kaebused Apple´i kohta juba eelmisel aastal.

Euroopa komisjoni esindaja ütles, et Euroopa Liidu konkurentsiregulaatoreid on antud probleemidest küll teavitatud, kuid siiani ei ole ühtegi ametlikku kaebust esitatud. Komisjon on siiski hakanud võimalikke rikkumisi uurima.

Apple kõneisiku Natalie Kerrise sõnul on nende lepingud olenemata asukohast selle riigi seadusandlusega kooskõlas, nii on see ka Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles