Sõnajalad kavatsevad rajada Vaivarasse 255-megavatise tuulepargi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: Peeter Langovits

Perekond Sõnajalgadele kuuluv Roheline Elekter AS kavatseb alustada 255-megavatise võimsusega tuulepargi ehitusega Vaivara valla Mustanina külas lähema paari aasta jooksul, ütles Andres Sõnajalg BNS-ile.

Keskkonnaameti Viru regioon on heaks kiitnud Rohelise Elektri kavandatava Vaivara tuuleelektrijaama keskkonnamõju hindamise programmi (KMH).

Taastuvenergiatoetustega seotud ebakindlust kommenteerides ütles Sõnajalg, et ettevõte loodab õigusliku keskkonna paranemist selleks ajaks, kui elektrijaama rajamisega alustatakse, aga eraldi selle pärast tema sõnul oodata ei ole kavas.

Sõnajala sõnul on kavandatava investeeringu kogumahtu veel raske hinnata, aga üldiselt jääb ühe megavati tootmisvõimsuse rajamiseks vajaminev investeering vahemikku 1,3–1,5 miljonit eurot.

Keskkonnamõju hindamise programm käivitati möödunud aasta juunis ning selle kohaselt tuleb tuuleelektrijaam Mustanina külla Vaivara vallas Ida-Virumaal. Tuuleelektrijaam võtab enda alla kavakohaselt ligi kaks tuhat hektarit.

Tuuleelektrijaam tuulikute koguvõimsusega 255 megavatti koosneks kava kohaselt 85 tuulegeneraatorist, millest iga üksiku tuulegeneraatori võimsus on 3 megavatti, 20/110/330 kilovoldi alajaamast, kolmest 20/110 kilovoldi alajaamast, elektriliinidest ja juurdepääsuteedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles