Swedbank: liisinguandjad hakkavad autoturul aktiivsemalt tegutsema

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor Tallinnas.
Swedbanki kontor Tallinnas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Swedbanki ettevõtete autoliisingu osakonna juhataja ja autosektori juhi Marko Kiisa ütles Eesti liisinguturu kasvu kommenteerides, et käesoleval aastal on oodata liisinguandjate aktiivsemat tegutsemist autoturul ning seega jääb trend Eesti autoturul Euroopa omaga vastassuunaliseks.

«Müüa 19 000 kuni 20 000 uut sõidukit aastas oleks korrelatsioonis inimeste sissetuleku kasvuga ning seda võiks meie makronäitajaid arvestades pidada mõistlikuks tasemeks.»

«Erakliendid on hakanud käituma ratsionaalsemalt kui eelnevatel aastatel - vaadates mulluseid numbreid, on ligi 60 protsenti liisingu klientidest otsustanud just kasutatud, 2-5 aasta vanuse auto kasuks. Samas hakkasid nii eraisikutel kui ettevõtetel möödunud aastal lõppema buumiaastatel sõlmitud liisingulepingud,» tõi Kiisa välja põhjuseid, miks sel aastal on oodata liisinguturu kasvu jätkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles