Postimees Küprosel: parlamendi juures on kõik rahulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose parlamendi juures toimuv.
Küprose parlamendi juures toimuv. Foto: Argo Ideon

Küprose parlamendi esindajatekoja juures pealinnas Nicosias oli neljapäeva hommikul olukord rahulik. Kohal oli aga hulk rahvusvahelist pressi, erinevate riikide telekanalid, kes ootasid poliitikute naasmist nõupidamiselt Küprose presidendi Nicos Anastasiadese juures, kus arutati nn «plaani B» tagasilükatud EL-IMF päästepaketi asemel.

President Anastasiades on leidnud, et lahendus tuleks kokku leppida tänase päeva jooksul.

Kohalike ajakirjanike andmeil sisaldab ka uus arutatav päästepaketi lahendus jätkuvalt üle 100 000-euroste hoiuste maksustamist Küprose pankades, ent väiksemad hoiustajad pääseksid terve nahaga.

Samas võib lahendus hõlmata riikliku Küprose majanduse toetusfondi loomist, kuhu paigutataks riigi kullavarud, riigile kuuluv kinnisvara ja kirikuvarad. Sellisesse fondi võiks investeerida ka pensionifondid.

Samas ei ole detailid kaugeltki veel selged. Küpros on lükanud pankade avamise edasi vähemalt kuni järgmise nädala teisipäevani.

Küprose parlamendi juures, mis on kahekorruseline suhteliselt tagasihoidlik hoone, võis näha hiljutiste meeleavalduste jälgi - kollaste politseilintide jäänuseid ja politseitõkkeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles