Lennujaam laiendab Žukovi lennuäri jaoks angaare

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panaviaticu Learjet 60.
Panaviaticu Learjet 60. Foto: Panaviatic

Tallinna Lennujaam kuulutas eile välja riigihanke õhusõidukite angaari ehitamiseks. Tegemist on Andrei Žukovi lennufirma Panaviaticu soovidega oma äri laiendada.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe sõnas, et riigihange korraldati, kuna üks olemasolev kunde soovib oma äri laiendada. Kliendi nimeks sõnas ta Panaviaticu, lisades, et lennujaama huvi on kasvatada renditulu.

Andrei Žukovi lennufirma Panaviatic teenindab oma kuue Learjetiga põhiliselt rikkaid ärikliente. Veel 2011. aastal oli firmal viis lennukit, mida rentis teiste seas ehitusärimees Toomas Lumanilt ning kinnisvaraärimees Margus Reinsalult.

«Eks ikka tahaks rohkem,» kinnitas Panaviatic Holdingu juht, endine minister Jüri Pihl E24-le vastuseks küsimusele, kas ettevõttel on plaanis osta lennukeid juurde. Pihl lisas, et «eks iga ettevõte tahab end laiendada.»

Uue angaari netopind saab kokku olema 5219 ruutmeetrit ning asuma vahetult olemasoleva väikelennukite perrooni kõrval. Kompleks koosneb 5 angaarist: angaar 1 ühele suurele lennukile (Boeing 737, Airbus 318, Airbus 319); angaarid 2-5 väiksematele lennukitele (Challenger 605, Learjet 60). Kompleks on mõeldud kokku kuni 9 lennuki garažeerimiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles