Lõuna-Koread tabanud küberrünnak pärines Hiinas asuvalt IP-aadressilt

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea turbespetsialist uurib küberrünnaku alla sattunud meediaettevõtte KBS arvutit
Lõuna-Korea turbespetsialist uurib küberrünnaku alla sattunud meediaettevõtte KBS arvutit Foto: SCANPIX

Kolmapäeval Lõuna-Korea pankade ja meediakanalite servereid tabanud küberrünnaku uurimine viitab Hiinas asuvale IP-aadressile, teatasid Seouli ametnikud.

Kuna  ka üks varasem Lõuna-Korea ajalehte tabanud küberrünnak, mille organiseerijana tuvastasid riigi võimud Põhja-Korea, pärines samuti Hiinas asuvalt IP-aadressilt, kahtlustatakse, et ka eilse rünnaku taga on riigi põhjanaaber, kirjutab Reuters.

«Sellest, et küberrünnaku puhul kasutati Hiinas asuvat IP-aadressi, saab teha mitmeid järeldusi. Me kaalume kõiki võimalusi ning üritame häkkereid identifitseerida,» ütles Lõuna-Korea kommunikatsioonikomisjoni üks juhtidest Park Jae Moon.

Eilse rünnaku tagajärjel langesid tööst välja YTNi, MBC, ja KBS telekanalite ning kahe kohaliku kommertspanga Shinhan Banki ja NongHyup Banki serverid.

Lõuna-Korea riikliku internetiturbeagentuuri andmetel rünnati kokku kuue organisatsiooni umbes 32 000 arvutit, mille töö taastamiseks kulub ilmselt veel päevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles