Soome eksport vähenes märtsis kolmandiku võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna võime remontida olemasolevaid ja ehitada uusi objekte teeb kiiret vähikäiku.
Tallinna võime remontida olemasolevaid ja ehitada uusi objekte teeb kiiret vähikäiku. Foto: Lennart Rikk

Soome kaupade väljavedu oli halvatud ka märtsis, mil see oli tolliameti teatel 32 protsendi võrra väiksem kui mullu samal ajal. Jaanuaris ja veebruaris vähenes eksport 36 protsendi võrra.


Kõige järsemalt vähenes Soome eksport Venemaale, mis tõusis eelmisel aastal meie põhjanaabrite tähtsaimaks kaubanduspartneriks. Tänavu märtsis viidi Soomest idanaabrile kaupu aga poole vähem kui 12 kuud varem. Umbes kolmandiku võrra vähenes eksport Saksamaale, Rootsisse, Suurbritanniasse ja Hollandisse, kirjutas

Helsingin Sanomat

.

Kõige rohkem kukkus väljavedu arvutite ja mobiiltelefonide vallas ning selgelt jäi aasta varasemaga võrreldes väiksemaks ka autode, naftatoodete ja paberi eksport. Olulisematest kategooriatest kasvas vaid ravimite eksport.

Kaupade sissevedu vähenes pea sama palju ehk 29 protsenti ning langus oleks küündinud sama kõrgele kui ekspordi puhul, kui märtsikuusse poleks sattunud kahe, kogusummas üle 100 miljoni euro (1,56 miljardit krooni) maksma läinud lennuki import.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles