Looduskaitsealuste maadega ei saa enam oksjonitel tasaarveldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija looduskaitseala.
Manija looduskaitseala. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna Riigikogus lõpphääletusel vastu võetud muudatustega looduskaitseseaduses ja riigivaraseaduses lõppes looduskaitsealuste maadega oksjonitel tasaarveldamine.

«Maaga tehtavad tehingud muutuvad selgemaks ja õiglasemaks. Edaspidi sõlmib riik maadega ainult müügi- ja ostutehinguid ning ainult siis, kui  maatükile on seatud piirangud pärast eraomaniku poolt maa ostmist,» selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

«Samuti ei pea riik maksumaksja raha kasutama maa ostmiseks omanikult, kes on teadlikult omale ostnud looduskaitsepiirangute maa,» lisas minister.

Looduskaitsepiirangutega kinnistu eest hüvitise saamise kiirus ei sõltu sellest, kas maaomanikul on võimalus või soov osaleda riigi kinnisvaraoksjonil ning omandamiseks esitatud avaldused lahendatakse nende laekumise järjekorras. Pooleliolevad menetlused viiakse lõpuni seni kehtivate reeglite järgi.

Seadusemuudatus kiirendab oluliselt maade tagasiostmise ootejärjekorda nende maaomanike osas, kelle kinnisasjale on piirangud kehtestatud pärast maatüki omandamist.

Seadus jõustub üldises korras ehk 10. päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles