GameFoundersi ärikiirendi toob sel kevadel Eestisse eksootikat

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GameFoundersi ärikiirendi tiimid
GameFoundersi ärikiirendi tiimid Foto: GameFounders

Euroopa esimene mängudele spetsialiseerunud ärikiirendi GameFounders laiendas haaret ja tõi Eestisse mänge arendama teiste seas ettevõtted Indiast ja Makedooniast.

GameFounders startis 4. märtsil teistkordselt koos 8 uue meeskonnaga viiest eri riigist. Kolme kuu jooksul tulevad ettevõtteid abistama erinevad mängusektori tegijad arendajatest investoriteni. Esimese kahe nädala jooksul on meeskonnad kohtunud juba 24 mentoriga ning sama tempoga jätkub programm mai lõpuni. Pingeline töö päädib demopäevadega nii Tallinnas, Malmös, Londonis kui ka ookeani taga San Franciscos.

Eestis veedetud aeg ei saa olema lust ja lillepidu, kuna ettevõtetelt oodatakse vähemalt sama häid tulemusi, kui eelmise aasta sügisel Eestis viibinud arendajatelt. Viimastest on pooled jõudnud lepinguni investorite või kirjastajatega.

«GameFounders, aasta alustaja 2012 auhinna saanud Creative Mobile ja erinevad indiemängude arendajate saavutused on elavdanud Eesti mängusektorit oluliselt,» ütles EAS juhatuse liige Krõõt Kilvet.

GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb ainult mänguvaldkonna ettevõtjatega. Kiirendit rahastab EAS Startup Estonia programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles