Tallinna börsi uus juht tuleb Svenska Handelsbankenist

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Klettenberg
Rauno Klettenberg Foto: Erakogu

Nasdaq OMX Tallinna nõukogu valis börsi juhatuse esimeheks Rauno Klettenbergi, kes varem juhtis Svenska Handelsbankeni Eesti kontorit.

Klettenberg alustab tööd Tallinna börsi juhatuse esimehena 8. aprillil. Samuti saab temast Eesti Väärtpaberikeskuse nõukogu esimees.

Klettenberg on töötanud finantssektoris kokku 16 aastat, neist viimased 11 juhtivatel kohtadel.

Börsi juhatuse esimehena peab Klettenberg oluliseks rääkida kaasa teemadel, mis tagaksid Eestis jätkuvalt stabiilse ja atraktiivse kauplemiskeskkonna. Tema sõnul loob tänaseks välja kujunenud kogu Baltikumi ühendav väärtpaberite kauplemiskeskkond investoritele ning kapitali kaasata soovivatele ettevõtetele avaramad võimalused kui kunagi varem. «Viimastel aastatel on hoiuste mahud Eestis pidevalt kasvanud, kuid hoiustele makstavad intressimäärad on püsinud väga madalal tasemel. Arvan, et ootus kõrgemale tootlusele, kasvav teadlikkus investeerimisotsuste tegemisel ning ühtsete turureeglite ja soodsa investeerimiskeskkonna püsimine Eestis toob börsile uusi investoreid,» ütles Klettenberg.

Varem töötas Klettenberg Svenska Handelsbankeni, mille Eesti kontorit ta juhtis viimased 4,5 aastat. Aastatel 2007-2008 juhtis ta samas filiaalis ettevõtete rahanduse üksust. Enne seda töötas Klettenberg 11 aastat SEB pangas (varem Eesti Ühispank) erinevatel ametikohtadel. Rauno Klettenbergil on ärijuhtimise bakalaureuse ning majandusarvestuse ja finantsjuhtimise magistrikraad Estonian Business School’ist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles