Nordea: praegu on parim aeg investeerimiseks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea peaökonomist Tõnu Palm.
Nordea peaökonomist Tõnu Palm. Foto: Peeter Langovits

Nordea peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul on meie majandus heas olukorras ning praegu on parim aeg laenuvõtmiseks ja investeerimiseks olukorras, kus meie konkurendid seda ei suuda.

«Euroopas investeeringute mahud langevad, meil kasvavad,» ütles Tõnu Palm täna Nordea värske majandusprognoosi tutvustamisel. «Eesti töötlev tööstus kasvab kiiremini kui konkurentidel Skandinaavias,» lisas ta.

Palmi sõnul on olukorras, kus Eesti makromajanduslikud riskid on hästi hallatud, on täna aega pöörata suuremat tähelepanu majanduse pikema horisondi struktuurimuutustele, mis lubaksid teenida elanikel kordades kõrgemat sissetulekut, ilma et sellega seataks ohtu majanduse ja rahanduse tasakaal ning globaalne konkurentsivõime.

«Edu ei ole loota ilma tarkade investeeringuteta, tööjõuturu ja hariduses reformita, mis toetaks nii ettevõtluse lisandväärtuse kui ka rahvusvahelistumise osakaalu kasvu ühiskonnas. Kui soovime tõsta elatustaset, vajame rohkem innovaatilist ja üle riigipiiride toimivat majandust ja ettevõtlikkuse osakaalu,» kommenteeris analüütik.

Nordea langetas Eesti 2013. aasta majanduskasvu prognoosi nõrga ekspordiväljavaate ja kõrgema võrdlusbaasi tõttu seniselt 3,5 protsendilt 3,2-le. Majanduskasvu puhul on risk, et see aeglustub, sest euroala taastub aeglaselt.

Sellele vaatamata on Eesti nii sel kui ka järgmisel aastal Euroopa Liidu üks kiirema majanduskasvuga riike, kinnitas Palm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles