Technopolis ostab 61 miljoni euro eest Vilniuses linnaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Technopolise kolmiktorni ehitus.
Technopolise kolmiktorni ehitus. Foto: Peeter Langovits

AS Technopolis Ülemiste emaettevõte Technopolis Plc on allkirjastanud kokkuleppe uue büroolinnaku omandamiseks Leedus, Vilniuses. Ostuhind, mis sisaldab ka linnaku kolmanda hoone ehituse lõpetamist, on 61 miljonit eurot.

Vilniuse linnak on ettevõtte teatel varustatud hea transpordiühenduse ja teenustega ning asub vähem kui kolme kilomeetri kaugusel Vilniuse ärikeskusest, vahetult uue kavandatava ringtee kõrval. Linnakus asub kolm hoonet, milles on rendipinda kokku 42 300 m2. Kasvupotentsiaali on 30 000 m2 jagu.

Viimane kolmest hoonest valmib kava kohaselt 2013. aasta oktoobris. Büroopindade arvu kasv Vilniuse kinnisvaraturul on olnud tagasihoidlik ja turul on B-klassi vabade kontorite määr ligikaudu 11 protsenti. Rendihinnad on pidevalt tõusnud ja keskmine neto rendihinna tase on praegu 8-14 eurot ruutmeetri kohta.

Ettevõte loodab tehingu lõpule viia 1. maiks 2013. Technopolis tõstab oma tulevikuprognoosi 2013. aasta netokäibe ja EBITDA kasvu kohta 9-12 protsendilt 14-17 protsendini, eeldusel, et tehing edukalt sõlmitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles