Maksuvaba tulu tõus tooks 4,41 eurot kuus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester. Foto: Toomas Huik

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri (IRL) sõnul on maksuvaba tulu määra järgmisest aastast võimalik eeldatavalt tõsta 15 protsenti ehk 144-lt eurolt 165 euroni, mis tähendab, et palka jääb inimesele kätte 4,41 eurot kuus rohkem.

Sesteri sõnul saab päris lõplikult maksuvaba tulu kasvu suuruse paika panna aprilli alguses, mil laekub rahandusministeeriumi kevadine majandusprognoos.

«Märgid majanduses viitavad aga sellele, et täiesti reaalne oleks tulumaksuvaba miinimumi tõsta järgmisest aastast 15 protsenti,» teatas Sester pressiteate vahendusel.

IRLi ei toetanud tänasel riigikogu rahanduskomisjoni istungil Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide ettepanekuid tulumaksuvaba miinimumi tõstmiseks, kuna seda sooviti teha tulumaksumäära langetamise ärajätmise arvelt. Tulumaksu määr langeb 2015. aastal 21 protsendilt 20 protsendini.

Sesteri sõnul on 15 protsendi suurune maksuvaba tulu tõus võimalik katta majanduskasvust ilma teisi otseseid makse tõstmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles