Raskustes Panasonic tahab lahkuda plasmatelerite ja meditsiiniseadmete ärist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panasonic
Panasonic Foto: SCANPIX

Jaapani raskustes tehnoloogiaettevõte Panasonic soovib erinevate allikate teatel müüa maha oma meditsiiniseadmete äriüksuse ning lõpetada ka plasmatelerite tootmise.

Hiigelkahjumiga võitlev Panasonic on juba praegu maha müünud või maha müümas mitmeid olulisi ärisid ja kinnisvara, kirjutab Reuters.

Jaapani ajalehe Nikkei andmetel plaanib ettevõte lõpetada plasma TV paneelide tootmise oma Lääne-Jaapanis asuvas Amagaskai tehases juba järgmisel finantsaastal, ajalehe andmetel on Panasonic juba maha kandnud sealsete tootmisseadmete väärtuse.

Panasonic on lõpetanud plasma TV tehnoloogiate arendamise ning otsustanud, et LCD- ja plasmatelerite paralleelselt tootmine ei ole jätkusuutlik, eriti Jaapanis, kus lameekraaniga telerite turg on viimastel aastatel kokku kuivanud.

Samuti soovib Panasonic ajalehe Kyodo andmetel veidi rohkem kui miljardi dollari eest maha müüa ka oma kasumis meditsiiniseadmete äriüksuse. Ajalehe andmetel eelistatakse üht ostjat, kuid sama ollakse valmis ka üksuse osade kaupa rahaks tegemiseks.

Panasonic müüs sel kuul 530 miljoni dollari eest kahele Jaapani investorile oma Tokyo kesklinnas asuva kontorihoone, tegu on juba kolmanda suurema kinnisvaramüügiga viimaste kuude jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles