Uusen: 300-euroseid palku ei tohiks Eestis enam olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Uusen..
Kaire Uusen.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

TTÜ magister Kaire Uusen kirjutab Postimehe arvamusloos, et madalad Eesti palgad tuleks Euroopa tasemele tõsta.

«Isegi ilma uuringuteta julgeks pea anda, et kui korrastada palgasuhteid Eestile eeskujuks olevate riikide järgi, mis eelkõige tähendab madalamate palkade järeleaitamist või tõstmist tasemele, mis tagab inimestele euroopalikule ühiskonnale omase äraelamise taseme, toimuks Eesti ühiskonnas ahelreaktsioonina palju positiivseid muutusi,» kirjutab Uusen.

Magister väidab, et kui Eestis kaoks töökohad, kus makstakse oskustöölistele täistööajaga töö eest 300, 400 või 500 eurot kuus, jääks «virisemist» (mida mitmed arvamusliidrid on viimasel ajal meedias eestlaste suurimaks paheks nimetanud), negatiivseid internetikommentaare, aga ka naiste, laste ja loomade halba kohtlemist palju vähemaks.

«Väheneks ka muude pahede osa –alkoholitarbimine, mängurlus, vargused, pettused jne. Oluliselt kasvaks sisetarbimine, mis praegu on pea kõigi Eesti ettevõtete vaenlane ja hävitaja ning Eesti arengu vaenlane. Alles siis suudaks eestlased rõõmustada ka muude asjade üle, elada tervemat ja õigemat elu. Õiglaste palgasuhete paikapanek peaks olema meie kõigi huvides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles