Dombrovskis: Läti politsei ei uuri Rootsi pankade tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: AP / Scanpix

Läti politsei ei ole asnud uurima Rootsi mõnede pankade agressiivseid meetodeid firmade konto külmutamisel ja tagatise ülevõtmisel, ütles Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja seletas, et eksituse põhjustas ingliskeelsete terminite vale tõlgendus.


Peaminister ütles pärast reedest valitsusistungit ajakirjanikele, et arusaamatuse põhjustasid sõnad «policy» ja «police».

Dombrovskis lisas, et mitmete pankade laenude tagasinõudmise poliitikat on arutatud, kuid Läti politsei ei ole juurdlusi alustanud.

Rootsi uudisteagentuur TT teatas reedel, et Dombrovskise väitel on «teatud Rootsi pankade tegevus nii agressiivne», et kannatajaks on riik.

«Peaaegu ainuke rahavool on laenude tagasinõudmine, kusjuures ei võeta arvesse näiteks maksude maksmist ja muud,» ütles Dombrovskis TT-le.

TT andmetel süüdistatakse mitut panka agressiivses tegevuses, mis on teatud firmasid kahjustanud, see aga omakorda on negatiivselt mõjutanud teisi firmasid.

Läti finants- ja kapitalituru komisjoni (FKTK) osakonnajuhataja Janis Placise sõnul on mitmed Läti firmad kurtnud, et pangad ületavad oma volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles