Palts: peaminister läks kõrgetest palkadest rääkides populismi teed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Marina Puškar

Peaminister Andrus Ansip läks äriühingute juhtide palkade piiramisest rääkides populismi teed, ütles Isamaa ja Res Publica liidu liige Tõnis Palts.

ETV saates «Foorum» arutleti, kas riigiettevõtete ja sihtasutuste juhtide palkadele tuleks seada ülempiir ning Palts märkis, et kui Ansip rääkis vajadusest piirata riigi äriühingute palkasid, läks ta päris selgelt populismi teed, ehkki püüdis seda ise hiljem tasandada, vahendab ERR Uudised.

«Mis puudutab konkreetselt EASi juhataja palka, siis on täiesti selge, et siin on padupopulismiga tegemist,» sõnas Palts ja selgitas, et kõigepealt tuleks selgeks teha, mis on EAS ja mis on selle positsioon.

«Kui seal enne on olnud palk 5500 eurot ühel bürokraadil, kes bürokraatiaga hakkama ei saanud, ja nüüd toodi erasektorist inimene suurte kogemustega, kes tegelikult peab hakkama juhtima Eesti majanduse tõusu või aitama kaasa, talle antakse selleks vahendid /.../, siis ei saa seda võrrelda PRIAga või riigimetsa majandamise keskusega, need palgad on täiesti eri asjad,» rõhutas Palts.

Ta selgitas, et EASi juhi ülesanne on vahendada investeeringuid nii, et Eesti SKP tõuseks ja üks protsent SKP tõusu tähendab 170 miljonit eurot aastas, mistõttu on tegu väga olulise ametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles