Parimate tööandjate edetabel: kõik tahaksid töötada Eesti Energias

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive
Eesti Energia juht Sandor Liive Foto: Liis Treimann

Nii selgus CV Keskuse küsitlusest, mis hõlmas 5000 inimest. Ihaldusväärsemate tööandjate edetabelis teisel kohal oli Skype. Mõlemad ettevõtted olid tööandjatena inimeste silmis sama ihaldusväärsed ka aasta tagasi.

CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil ütles, et vastajad hindasid kõrgelt kindlustunnet, mida stabiilses organisatsioonis töötamine pakub, organisatsiooni head mainet ning sedagi, et tööandja on oma valdkonna liider. «Enim motiveerisid vastajaid aga vääriline töötasu ja head töötingimused, ettevõtte hea maine ja usaldusväärsus, see, et töötajatesse suhtutakse inimlikult, stabiilsus ja karjäärivõimalused,» sõnas ta. Samas märkis Heil, et sel aastal mainisid vastajad üldiselt olulise tegurina vähem palka, mis ei tähenda mitte seda, et palk poleks enam inimestele tähtis, vaid pigem seda, et hea palga maksmine on elementaarne.

Eesti Energia puhul toodi välja ettevõte head mainet, usaldusväärsust, arenemisvõimalusi ja seda et firmas suhtutakse töötajatesse inimlikult. Skype'i puhul hindasid vastajad kõrgelt edumeelseid töökaaslasi, meeldivat töökeskkonda ettevõttes ning firma karismaatilist juhti.

Majandusanalüütik Maris Lauri ütles, et ettevõtjale võib küll tunduda, et töötajale võib n-ö selga joosta ja mis see töötajast hoolimine siis ära ei ole, kuid tegelikult on see vägagi tähtis. «Öeldakse, et spetsialiste on raske leida, kuid tegelikult on ka kõige tavalisemat inimest raske leida,» ütles Lauri. «Ettevõtjatele on oluline mõista, et see, kuidas nad kohtlevad oma olemasolevaid töötajaid, loob neile maine ka tulevaste töötajate silmis. Ja kui su maine on vilets, siis inimesed lihtsalt ei tule sinu juurde tööle.»

Küsitlus toimus veebruari lõpust kuni märtsi alguseni ning sellele vastas ligikaudu 5000 inimest üle Eesti. Vastajatest 77,3 protsenti olid tööga hõivatud, vabakutselised või ettevõtjad, 9,6 protsenti õpilased ja üliõpilased ning 13 protsenti töötud. 68,9 protsenti vastanutest olid kõrg- või kutseharidusega, 26,6 protsenti keskharidusega.

Edetabeli 20 esimest ettevõtet olid järgmised:

Koht (koht eelmisel aastal) nimi/kaubamärk

1. (1.) Eesti Energia AS

2. (2.) Skype Technologies OÜ

3. (4.) Elion Ettevõtted AS

4. (3.) Swedbank AS

5. (6.) AS EMT

6. (5.) AS Tallink Grupp

7. (9.) AS SEB Pank

8. (8.) OÜ Playtech Estonia

9. (7.) Nortal AS (endine Webmedia)

10. (11.) Kaubamaja AS

11. (10.) AS LHV Pank

12. (15.) Eesti Pank

13. (12.) ABB AS

14. (-) Kalev AS

15. (18.) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)

16. (-) Eesti Rahvusringhääling (ERR)

17. (14.) Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal

18. (20.) Microsoft Estonia OÜ

19. (-) Elisa Eesti AS

20. (-) Tallinna lennujaama AS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles