Ansip EASi uue juhi palgast: pole õigustust

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansipilt küsiti riigikogu infotunnis arvamust riigiasutuste juhtide palkadest ja ta ütles, et pole kindlasti nõus õigustama Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) uuele juhatuse liikmele määratud 6500 eurost kuupalka.

«Teades, et pea kaks korda suuremas mahus toetusi välja maksva PRIA juht saab 2890 eurot või siis ka Keskkonnainvesteeringute Keskuses, kus võrreldes EAS-ga on toetuste maht pea kaks korda suurem, on juhi palk kavandatud EASi juhi palgast kaks korda väiksem. Sellele pole õigustust,» ütles Ansip.

Samas lisas ta, et ei maksaks kohe hakata arvama, et riigile kuuluvate äriühingute või sihtasutuste juhtide palgad ongi Eestis ebaloomulikult suured.«Ei, pigem võrdlus erasektori palkadega, mille kohta on piisavalt võrdlusmaterjali, kinnitab seda, et riigile kuuluvate äriühingute juhtide palgad ei ole valdavas osas põhjendamatult suured, kuid mõne äriühingu puhul on nad tõepoolest ebaloomulikult, täiesti põhjendamatult suured,» ütles Ansip. «RMK juhi palk jääb, erasektoriga võrreldes, konkurentsis ilmselt alla, arvestades 1,2 miljardilist bilansimahtu, arvestades ka seda, et tulem aastas on suurusjärgus mingi 20 miljonit eurot. Ma arvan, et erasektoris taoliste proportsioonidega ettevõtte juht teeniks märksa rohkem kui RMK juht praegu teenib, ehkki kade meel on mul ikkagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles