Eesti Pank annab välja meenemündi Raimond Valgre mälestuseks

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Valgre.
Raimond Valgre. Foto: jazzkaar.ee

Eesti Pank teatas, et kuulutas välja Raimond Valgre muusikale ja Sotši taliolümpiamängudele pühendatud meenemüntide kujunduskonkursi.

Mõlema võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 2000 eurot.

Eesti Pank emiteerib helilooja ja muusiku Raimond Valgre 100. sünniaastapäeva puhul hõbedast meenemündi nominaalväärtusega 7 eurot. Kujunduse kohustuslikeks elementideks on Eesti Vabariigi suur riigivapp, tekst »Eesti Vabariik» ja aastaarv 2013 mündi esiküljel ning nimiväärtus koos eurotähisega (7 €) tagaküljel.

2014. aastal Sotšis toimuvate XXII taliolümpiamängude tähistamiseks emiteerib Eesti Pank hõbedast meenemündi nominaalväärtusega 10 eurot. Kujunduse kohustuslikeks elementideks on Eesti Vabariigi suur riigivapp, tekst «Eesti Vabariik» ja aastaarv 2014 mündi esiküljel ning nimiväärtus koos eurotähisega (10 €) ja Eesti Olümpiakomitee logo tagaküljel. Mündi kujunduses ei tohi kasutada Rahvusvahelise Olümpiakomitee ja Sotši olümpiamängude korralduskomitee kaitse all olevaid sümboleid.

Nõuetekohaselt vormistatud kavandite esitamise lõpptähtaeg on 12. aprill 2013 kell 12:00. Kavandid tuleb tuua või saata Eesti Panka aadressil Mündižürii, Eesti Pank, Estonia pst 13, 15095 Tallinn. Konkursi reglemendi täpsete tehniliste nõuete ning osalemis- ja hindamistingimustega saab tutvuda Eesti Panga kodulehel.
Kujunduskonkursil osalev autor või autorite kollektiiv võib esitada ka mitu kavandit ühe mündi kohta. Eesti Panga kokku kutsutud žürii teeb meenemüntide kujunduskonkursi tulemused teatavaks hiljemalt 8. mail 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles