Uuringufirma: iPadide tarne jääb sel aastal Androidi tahvelarvutitele alla

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda generatsiooni iPad ja iPad mini
Neljanda generatsiooni iPad ja iPad mini Foto: SCANPIX

Maineka uuringufirma IDC hinnangul ületab Google´i Androidi platvormi kasutavate tahvelarvutite tarne sel aastal esmakordselt Apple´i iPadi vastavaid näitajaid.

Uuringufirma prognooside järgi saavad tarbijate seas üha populaarsemaks  soodsamasse hinnaklassi kuuluvad Androidi platvormi kasutavad tahvelarvutid ning Apple´i domineerimine tabletite turul, mis on kestnud alates 2010. aastast, mil esitleti esimest iPadi, saab juba käesoleval aastal lõpu, kirjutab Reuters.

IDC hinnangul moodustavad Apple´i iPadid 2013. aasta tahvelarvutite globaalsest tarnest 46 protsenti ehk viis protsenti vähem kui eelmisel aastal. Androidi tahvelarvutite osakaal peaks kasvama aga 42 protsendilt 49 protsendini.

Uuringufirma hinnangul kasvab tahvelarvutite globaalne tarne käesoleval aastal eelmise aasta 128,3 miljonilt seadmelt 190,9 miljoni seadmeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles