Venezuela jätkab hoolimata halvenenud suhetest USA naftaga varustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela riigile kuuluv naftapuurtorn.
Venezuela riigile kuuluv naftapuurtorn. Foto: SCANPIX

Venezuela jätkab hoolimata halvenenud suhetest Ühendriikide naftaga varustamist, kinnitas riigi energiaminister Rafael Ramirez päevalehes El Mundo teisipäeval avaldatud intervjuus.

«Loomulikult me jätkame stabiilset varustamist. Meil on seal väga oluline turunišš ja oma töötlemiskompleks,» märkis Ramirez.

USA on Venezuela suurim naftaklient hoolimata keerulistest suhetest kahe riigi vahel.

USA saatis äsja välja kaks Venezuela diplomaati. Diplomaadid saadeti välja vastuseks Caracase otsusele saata välja kaks USA õhujõudude ohvitseri. Ametiisikute sõnul kuulutas USA laupäeval soovimatuteks isikuteks saatkonna teise sekretäri Orlando Jose Montanese ja konsulaarametniku Victor Tamacaro. Mõlemad lahkusid Ühendriikidest pühapäeval.

Boliivia president Evo Morales väitis esmaspäeval Viinis, et Venezuela riigipea Hugo Cháveze surma põhjustasid «imperialistid».

«Suutmata oma eesmärki demokraatlikul teel või putši läbiviimisega saavutada, otsustasid nad lõpetada teise inimese elu,» tõdes Viinis ÜRO narkokonverentsil viibiv Morales.

USA terava kritiseerijana tuntud vasakpoolsete vaadetega Chávez suri 5. märtsil vähki. Tema surma kohta on hakanud levima vandenõuteooriad.

«Kutsun üles tema surma uurima, ta oli kõigest 58-aastane ja suri väga kiiresti,» imestas Boliivia riigipea.

Moralese hinnangul tõestatakse varem või hiljem, et Chávezelt üritati elu võtta.

«See juhtub alati, kui presidendid või ametiühingujuhid avavad suu, et oma õigusi nõuda,» märkis Morales.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles