Gildi investeerimiskelmuse kohtualused eitasid süüd

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohtus algas Erki Piirsalu, Tõnis Haaveli, Harles Liivi, Sarunas Skyriuse süüasja arutelu.
Harju Maakohtus algas Erki Piirsalu, Tõnis Haaveli, Harles Liivi, Sarunas Skyriuse süüasja arutelu. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus algas teisipäeval investeerimisfirmaga Gild seotud väidetava investeerimispettuse süüasja arutamine, kus enamik kohtualuseid end süüdi ei tunnistanud.

Gildi juhitud investeerimisskeemis kaotasid investorid 12 miljoni eurot. Kohtu all antud Erki Piirsalu süüdistatakse investeerimiskelmuses, Tõnis Haavelit, Harles Liivi ja Šarunas Skyriust ning AS Gild FASi kelmusele kaasaaitamises.

Piirsalu ütles kohtus, et jätab enda süü üle otsustamise prokuratuurile ja kohtule. Haavel, Liiv ja Skyrius eitasid süüd. Samuti AS Gild FASi esindaja.

Haavel ja tema partnerid lubasid 2007. aastal investoreile, et Aserbaidžaanis maad ostes õnnestub teenida investeeritud rahalt 70 protsendine tootlus. Pärast seda pole investorid aga oma raha näinud. Suuremad investorid on Hans H Luik ja Marcel Vichmann. Peale nende veel rida Eesti tuntud ärimehi ning ka hulk Leedu investoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles