Veerand sakslastest võib eurovastaseid valida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp
Saksamaa lipp Foto: SCANPIX

Veerand Saksa valijaist võib anda hääle erakonnale, kes pooldab eurost loobumist, vahendas pühapäeval ajalehe Die Welt veebiportaal.

Ajakirja Focus küsitluse kohaselt on euro vastu meelestatud eeskätt 40- kuni 49-aastased, kus see näitaja ulatus 40 protsendini.

Uuringu teinud gallupifirma Emnid juhi Klaus-Peter Schöppneri sõnul näitavad tulemused «võimalikku potentsiaali uue protestipartei jaoks».

Saksa eurovastased on loonud erakonna «Alternatiiv Saksamaa jaoks» (Alternative für Deutschland, AfD), millel oli reedeõhtuse seisuga ligi 700 liiget. AfD üks eestkõnelejaid, Hamburgi majandusprofessor Bernd Lucke ütles, et erakond tahab osaleda juba septembrikuistel parlamendivalimistel.

Erakonna ametlik asutamine ja juhtkonna valimine on plaanitud aprilli keskpaika. AfD pooldab rahvuslike valuutade ennistamist või väiksemaid rahaliite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles