Usalduskriis tõi suurpankade kliendid Samposse hoiustama

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kolmest suuremast Eestis tegutsevast pangast on hoiuste maht viimasel ajal enim kasvanud Sampo pangas. Pank ise põhjendab seda teiste pankade klientide juurdevooluga.


Finantsinspektsiooni andmetel vähenes 2008. aastal jooksul nõudmiseni hoiuste lepingute arv kõikides pankades kokku 6 protsendi võrra, samas kasvas tähtajaliste hoiuste arv 40 protsendi võrra.

SEBs on hoiustajate koguarv kasvanud möödunud aasta algusest 14 protsendi võrra, kuid hoiuste maht on samas jäänud stabiilseks.

Swedbankis kasvas eraklientide hoiuste maht tänavu esimeses kvartalis ühe protsendi võrra, Sampo pangas aga märtsi lõpuks aasta lõikes tervelt 60 protsendi ehk kahe miljardi krooni võrra.

Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul on hoiuste suure kasvu taga mitmeid koostoimivaid tegureid.

«Esiteks meie nõustamissüsteem, kus pere vajadusi käsitletakse tervikuna, teiseks head pakkumised ja suurepärane teenindus ning mõnetine usalduse langus pangandussüsteemis tervikuna 2008. aasta oktoobris-novembris, kus Sampo Panga kuulumine filiaalina Danske Gruppi loob kliendile keerulistel aegadel turvatunde ja kindluse,» rääkis ta.

See kõik kokku on Vanajuure sõnul toonud viimase aasta jooksul Sampo klientideks palju uusi inimesi, kes seni on oma rahaasju toimetanud teistes pankades.

Vähetähtis pole ka asjaolu, et Sampo pakutavad hoiuseintressid on Swedbank'ist ja SEB'st  tunduvalt paremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles