Tõnis Oja: Premia ei ole aktsionäre rõõmustanud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Oja.
Tõnis Oja. Foto: Liis Treimann

Premia Foods läks börsile kolm aastat tagasi, aktsia hind on praeguseks langenud 29 protsenti, 0,629 euroni. Tallinna börsiindeks OMXT on aga samal ajal kerkinud 33 protsenti.

Premiast kehvemini on selle aja jooksul Tallinna börsil liikunud ainult Nordeconi ja Arco Vara ning reaalset majandustegevust mitteomava Trigon PD aktsiad.

Premia Foodsi aktsiate avalikul emissioonil ettevõtte aktsiaid märkinud investorid on aktsia hinnalangusega kaotanud 26,1 senti aktsia kohta. Ainsaks lohutuseks on aktsionäridele makstud omanikutulu, mida eelmisel aastal maksti koos aktsia nimiväärtuse vähendamisega 11 senti aktsia kohta.

Kuna Premia Foods on üks kahest Tallinna börsil noteeritud ettevõttest, millel on dividendipoliitika, siis võib arvata, et eelmise majandusaasta eest saavad aktsionärid omanikutulu vähemalt ühe, võib olla mõne sendi aktsia kohta.

Premia Foodsi aktsiate avalik esmaemissioon (IPO) toimus mais 2010, mil oli juba teada, et Eesti ühineb eurotsooniga. Eelmisest Tallinna börsi IPOst oli selleks ajaks möödas juba kolm aastat ja võis arvata, et investorid janunevad uue investeerimisvõimaluse järele. Paraku oli Premia IPO üsna kehvakene. Aktsiaid märkis 1350 jaeinvestorit, mis oli eelnevaid IPOsid arvestades tagasihoidlik tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles