Tallinki juhid said kopsakaimat palka

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured palgad
Suured palgad Foto: Pm

Tallinna börsil noteeritud ettevõtetest maksis oma juhatusele mullu kõrgeimat palka Tallink, juhi keskmine kuupalk ulatus seal ligi 580 000 kroonini.



Neljale laevafirma juhile, Lembit Kitterile, Andres Hundile, Keijo Mehtonenile ja Enn Pandile maksti mullu keskmiselt 579 166 krooni kuus. Sinna sisse kuulub nii põhipalk kui ka boonused. Üle-eelmise majandusaasta eest said juhid üle saja tuhande krooni vähem – 415 738 krooni.



Merko Ehituse juhatuse liikmed Tõnu Toomik, Alar Laugus, Veijo Viitmann, Andres Agukas ja Tõnu Korts teenisid keskmiselt 211 666 krooni kuus, see on ligi 30 000 krooni võrra vähem kui 2007. aastal.



«Juhtkonna sissetulek koosneb põhipalgast ning boonusest,» selgitas firma nõukogu esimees Toomik. «Tulenevalt nõrgematest majandustulemustest on igati loogiline, et langes ka keskmine sissetulek.» 2008. aastal langes firma käive 5,5 miljardilt kroonilt 4,6 miljardile ja kasum 559 miljonilt 302 miljonile kroonile.



Mullu enam kui poole miljardi krooni suurusesse kahjumisse jäänud Olympic Entertainment Groupi OEG aastaaruande kohaselt maksti kolmele juhile, kellest kaks töötasid äriregistri andmeil augustikuu lõpuni, koos sotsiaalmaksuga kümme miljonit krooni. Kui see juhatuse liikmete peale ära jagada, kerkiks keskmine kuutasu 300 000 kroonist suuremaks.



Grupi juht Andri Avila märkis, et tema töötasu nii kõrgele ei küündinud. «Mul poleks midagi sellise palganumbri vastu, kuid paraku erineb see tegelikust kordades,» ütles Avila.



Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla ütles, et börsifirmade juhtide palkade avalikustamine pole õige tegu, kuna see ässitab töötajaid juhatuse vastu. Ta leidis, et selliste lugude eesmärk on ainult klassiviha tekitada. Eriti vaatavad juhtide poole viltu need, keda koondatakse, nentis Palla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles