Maag Lihatööstus ostis Soome Pouttu lihatööstuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pouttu tehase aerofoto.
Pouttu tehase aerofoto. Foto: Maag lihatööstus

Maag Lihatööstus AS omandas 100 protsenti Soome suuruselt neljanda lihatööstuse Pouttu aktsiatest.

«Pouttu on hästi toimiv Soome lihatöötlemisettevõte, millel on tugev bränd, pühendunud ja professionaalne juhtkond ja kaasaegne tootmine,»  kommenteeris Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp.

«Tootmis- ja müügimahtude kasvu kõrval on meie jaoks sama olulisel kohal Pouttu lihatöötlemise laialdased kogemused ja oskused, mida saame nüüdsest rakendada ka Maag Lihatööstuses Eestis,» lisas Lepp. «Meil on soomlastelt palju õppida, et seeläbi pakkuda senisest laiemat tootevalikut nii siin- kui sealpool lahte,» lisas Roland Lepp.

1938. aastal asutatud Pouttu on Soome lihasektori vanim kaubamärk. Ettevõttel on pikaajalised kliendisuhted suurte Soome jaemüügikettidega nagu Kesko, S-Group ja Lidl. Lisaks on ettevõttel kogu Soomet kattev müügi- ja jaotusvõrk ning tihe koostöö Horeca suurklientidega. Helsingist 500 kilomeetri kaugusel Kannuses asuva Pouttu lihatööstuse käive moodustas 2012. aastal 61,4 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 280 inimest.

Maag Lihatööstus AS kuulub täielikult Eesti kapitalile põhinevasse juhtivasse toiduainete kontserni Maag Grupp. Pouttu ülevõtmise tulemusena suureneb Maag Grupi käive ca 174 miljoni euroni ja töötajate arv kasvab 786 inimeseni. Maag Gruppi kuuluvad lisaks AS Maag Lihatööstusele ka AS Maag Piimatööstus, AS Maag Konservitööstus, OÜ Nigula Piim, OÜ Maag Food, OÜ Gelid Food ja Avalon Foods Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles