Esimesed arved panid tuhanded inimesed uusi elektrilepinguid sõlmima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia arve.
Eesti Energia arve. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebruari alguses kätte saadud esimesed avatud turu elektriarved panid massid liikuma – kõik elektrimüüjad kinnitavad, et väga palju on juurde tulnud uusi liitujaid ning ka lepinguid on asutud aktiivselt ümber tegema.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Venniku sõnul lisandus veebruarikuus suisa iga nädal 3000-4000 uut lepingut, millest enamuse moodustasid esialgu üldteenusele jäänud kliendid. Lepingu ümbertegijaid oli nädalas paarisaja kandis. Võrreldes varasemaga tuntakse Venniku järgi rohkem huvi ka börsihinnaga toodete vastu.

220 Energia müügijuht Vahur Kukk ütles, et nemad said veebruaris juurde üle tuhande uue liituja. «Liitujaid oleks olnud oluliselt rohkem, kui Eesti Energia lepingu lõpetamisest ei peaks 30 päeva ette teatama,» lisas Kukk.

Eesti Gaasi juhatuse esimehe Raul Kotovi sõnul suurendas veebruarikuu nende kliendibaasi kümnendiku võrra. Elektrumi avalike suhete spetsialist Priit Pruul sõnas, et nemad on pärast üldteenuse hinna teatavaks tegemist sõlminud lepingud mitmesaja uue kliendiga.

Imatra Elektri elektriäri juht Sven Pitkve sõnul nemad aga veebruaris massilist üldteenuselt paketilepingutele liikumist ei märganud, kuna valdav osa üldteenuse tarbijatest on väikese tarbimismahuga kliendid ja rahaline võit paketi peale minemisel on peaaegu olematu. Samuti ei ole Pitkve täheldanud erilist liikumist fikseeritud hinnaga paketilt muutuva hinnaga paketile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles