Elektroonikatootja Incap loodab kehvast olukorrast välja rabeleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Incapi Kuressaare tehas.
Incapi Kuressaare tehas. Foto: Incap

Läinud nädalal teatas Soome äriajaleht Kauppalehti, et Kuressaareski tehast omav Soome elektroonikatootja Incap on pankroti äärel. Firma kinnitusel oli artikkel üledramatiseeritud ja olukord pole kaugeltki nii hull, kuid nõrgas seisus ollakse siiski.

Incapi korporatsiooni kommunikatsioonijuht Hannele Pöllä ütles Saarte Häälele, et olukorra parandamiseks peetakse läbirääkimisi ka pangaga ja ettevõte plaanib kevadel ka aktsiaemissiooni.

Hannele Pöllä möönis, et kuna nende Kuressaare tehas ja tütarettevõte Eestis üleüldse on osa Incapi korporatsioonist, on loomulik, et raskuste korral on see tuntav kõigis üksustes. Samas kinnitas kommunikatsioonijuht, et Incap on võrreldes eelmise aastaga praegu palju paremas seisus, sest üleüldine kahjum on korporatsioonil vähenenud miljoni euro võrra (–1,7 miljoni euro pealt 2011. aastal –0,7 miljoni euro peale aastal 2012).

Asjade sujuvamaks toimimiseks on firma pidanud tegema ümberkorraldusi töötajaskonnas ning seda kõigis üksustes ja tegevuses ning koondamistest Incapis kirjutas Saarte Hääl läinud aasta lõpus. Pölla sõnul vähenes 2012. aastal Eestis töötajate arv 12 inimese võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles