Tulu on deklareerinud üle 470 000 inimese

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänahommikuse seisuga oli oma tuludeklaratsiooni esitanud 474 304 inimest, mis on 74 protsenti oodatud deklareerijatest. Tagastatud on juba 63,3 miljonit eurot, teatas maksu ja tolliamet (MTA).

Tagasimaksmisele kuulub nende põhjal 78 miljonit eurot, juurdemaksmisele 4,9 miljonit eurot.

Kõik maksumaksjad saavad oma tuludeklaratsiooni kohta infot personaalselt tuludeklaratsiooni infoleheküljelt. Ka teave, mis kuupäeval tagastusotsus tehakse, ilmub e-maksuametisse/e-tolli inimese deklaratsiooni infolehele. Kui MTA soovib saada täiendavaid dokumente, siis neid saab ametile edastada spetsiaalse lingi kaudu, mis on avatud konkreetse maksumaksja jaoks tema tuludeklaratsiooni infoleheküljel.

«Olulisemad põhjused miks veel ei ole tagastust tehtud on MTA soov kontrollida maksusoodustuste õigsust või kui inimese maksutagastuse on arestinud kohtutäitur või maksumaksja ei olnud eelmisel aastal õiguskuulekas,» lausus teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

«Maksusoodustuste õigsuse kontrolliga on amet juba alustanud, soovitame maksumaksjatel olla kannatlikud, sest kõik, kellel on selleks õigus, saavad oma tulumaksu tagastuse kätte,» lisas Udde.

Eelmisel aastal oli deklareerijaid 646 800, tänavuseks prognoosib amet 645 000.

2012. aasta tulu saab deklareerida kuni 1. aprillini e-maksuameti/e-tolli kaudu või MTA teenindusbüroodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles