Painduva ekraaniga nutiseadmed enne kolme aastat ilmselt turule ei jõua

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi painduva OLED ekraaniga Windows Phone telefoni prototüüp
Samsungi painduva OLED ekraaniga Windows Phone telefoni prototüüp Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurimatele nutiseadmete tootjatele nagu Apple, Samsung, HTC, Acer, Nokia, Sony ja Dell Gorilla Glassi kaitseklaasi pakkuva USA firma Corning tegevjuhi James Clappini väitel kulub vähemalt kolm aastat, kuni tootjad suudavad turule tulla uut Willow Glass materjali kasutavate painduvate ekraanidega.

«Inimesed ei ole veel harjunud «kokkurullitava» klaasiga ning ettevõtete võime seda oma toodetes kasutada on hetkel veel piiratud,» vahendas Bloomberg Clappini eile Hiinas LCD-klaasi hiigeltehase avamisel öeldud sõnu.

Sellegipoolest kasutatakse Willow Glass materjali juba ka käesoleval aastal valmivate lihtsamate toodete nagu päikesepaneelide painduvate tõkete ja mõnede puutetundlike ekraanide vaheliste õhukeste kihtide puhul.

Corning saatis esimesed tootenäidised oma suurimatele klientidele juba mullu juunis ning lootis toona, et esimesi painduvaid ekraane kasutavaid nutiseadmeid on võimalik turul näha juba sel aastal, paraku on uue tehnoloogia omaksvõtt võtnud oodatust kauem aega.

Uus Willow Glass on Corningi väitel sama õhuke kui paber ning kohaldatav ka kumeratele aluspindadele, millega loodetakse aidata kaasa  revolutsioonilistele muudatustele järgmise generatsiooni tarbeseadmete kujus ja vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles