EASi uus juht: Eesti ei saa loota ainult infotehnoloogiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Laur.
Taavi Laur. Foto: Unicreditbank.ee

Eile valiti uueks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liikmeks pankur Taavi Laur, kes asub ametipostile juulis. Täna lubab ta, et tõmbab selleks ajaks UniCreditis korralikult otsad kokku ning pühendub suvest täielikult Eesti ettevõtluse aitamisele.

Viimased viis aastat Itaalia päritoluga Unicrediti panga Eesti filiaali ja Baltikumi äridivisjoni juhtinud Laur ütles, et vaatamata Unicrediti Eestist lahkumisele, oleks tal tööd grupi sees jätkunud ning töötuks jäämine ei olnud põhjus EASi kandideerimiseks.

«Kuigi me Eesti osa likvideerime, siis mina olen rohkem grupi töö peal ja lisaks ka Unicrediti liisingu nõukogus, mis jääb kõiki kolme Balti riiki alles,» sõnas Laur. «Pigem on minu jaoks oluline, et saan Eestit aidata ja kui mind kutsuti EASi vestlusele, siis olin valmis rääkima, mitte jääma välismaale.»

Lauri sõnul on ettevõtlus, majandus ja Eesti käekäik teda alati huvitanud ja ta on selles pidevalt püüdnud kaasa rääkida. Kuigi Eesti on maailmas väike nišiturg, siis peame Lauri sõnul selle võrra eriti targalt tegutsema ja huvituma sellest, kuidas me väljapoolt paistame.

«Olen väga palju välismaal saanud tarkade inimestega koos olla ja kuulnud, et seal ei teata midagi ei Eestist ega sageli isegi Baltikumist. Minu soov on Eesti sellest positsioonist välja murda,» selgitas Laur.

Eesti infotehnoloogia usku kommenteerides ütles Laur, et me ei saa kinni jääda Skype’i külge ja rääkida kõigile iseenesestmõistetavalt, et Eesti on it-riik. «Me lähme ja ütleme, et meil on id-kaart ja e-valimised, aga ei kuula vastaspoolt. Me ütleme it-riik ja internet, aga nemad mõtlevad, et neil on ju ka internet olemas, mis selles erilist on,» kirjeldas Laur eestlaste kohati liiga enesekindlat suhtumist ning leidis, et me peaksime oma tooteid rohkem teise poole vajadustele kohandama.

«It on väga lai mõiste ja väga oluline on riske maandada. Peame vältima situatsiooni, kus paneme kõik oma talendid näiteks mänge tegema – see on Eestis praegu väga popp. Mängude tegemine on hea, aga ärme pane kogu it-klastri riski selle peale,» rääkis Laur.

Ta rõhutas, et Eesti majandussektori mitmekesisus tuleb meile kasuks ja infotehnoloogia osakaalu võiks küll suurendada, aga erinevaid sektoreid tuleb siiski balansseerida.

Oma 6500-eurost palka kommenteerides ütles Laur, et tema senine töötasu panganduses on kõrgem ning see summa oli tema jaoks riigile vastutulek.

«Muidugi on see Eesti mõttes kõrge palk, aga ma olen selle eest ka nõus panustama kogu oma energia ja EASile pühenduma,» nentis Laur. «Eesti on mulle oluline ja saan sellel töökohal ka oma perele lähemal olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles