Enamik inimesi plaanib töötada ka pensioniealisena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulk inimesi plaanib jätkata töötamist ka pensioniealisena.
Hulk inimesi plaanib jätkata töötamist ka pensioniealisena. Foto: Raigo Pajula

CareerBuilderi uuring näitab, et enamik ehk lausa 60 protsenti inimestest plaanib jätkata töötamist ka pensioniea saabudes.

Aasta varem tehtud uuringus oli sellise plaaniga 57 protsenti küsitletutest.

12 protsenti 60+ vanusest töötajatest ütlesid, et nad ei jää tõenäoliselt kunagi pensionile, 27 protsenti plaanis seda teha järgneva 1-2 jooksul ning 47-l protsendil oli pensionile jäämine plaanis 3-6 aasta pärast.

Kuigi paljud tunnistasid, et peavad pensionieas töötamist jätkama finantsilistel põhjustel, jätkab hulk inimesi töötamist ka vanemas eas vaid sellepärast, et neile meeldib nende töö.

Muutumas on ka tööandjate suhtumine vanemaealistesse töötajatesse. 48 protsenti tööandjatest ütlesid, et nad plaanivad sel aastal palgata 50+ vanuses inimesi. Enamik tööandjaid (59 protsenti) usuvad, et vanemaealised töötajad on ettevõttele väärtus oma elukogemuste poolest ning nad sobivad hästi noorematele töötajatele mentoriteks.

Vanemaealiste töötajate eelisteks nooremate ees peetakse seda, et neil juhtub vähem tööõnnetusi, nad on lojaalsemad töötajad, neil on paremad teadmised ja sotsiaalsed oskused ning sageli kalduvad olema õnnelikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles