Kasumisse jõudnud Baltika juht: oleme vigadest õppinud

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder.
Meelis Milder. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tuntuim moerõivaste müüja Baltika suutis esimest korda pärast neli aastat saadud kahjumeid teenida väikese kasumi.

«Loomulikult on tegemist meie jaoks märgilise tähtsusega tulemusega. Positiivne tulemus on kaua oodatud ja meie poolt pikalt lubatud,» sõnas Baltika juht Meelis Milder, aga lisas, et küsimus on selles, kui kaua nautida kasumisse jõudmist – kas olla konservatiivne või orienteeruda juba eelseisvale kasvuperioodile.

Eile toimunud eelmise aasta majandustulemuste tutvustamisel ütlesid Meelis Milder ja firma finantsjuht Maigi Pärnik, et varasematest vigadest on õpitud. Tõsi, need vead, millest õppida, olid üsna rängad.

Aastatel 2008–2011 sai Baltika kokku 23,7 miljonit eurot kahjumit. Eelmisel aastal saadi pärast nelja-aastast vaheaega 800 000 euro suurune kasum. Kontserni käive kasvas 5 protsenti, 56,3 miljoni euroni.

Vigadest õpitu näiteks võib tuua kasvõi Venemaa turu, kuhu minnakse nüüd teisiti. «Varasem Venemaa invasioon oli selline, et väike partisaniriik läheb Venemaad vallutama,» ütles Milder. «Nagu seesuguste vallutuste puhul ikka, võetakse kõigepealt ära pealinn.» Baltika juhtide sõnul on Moskvas äri tegemine aga üle mõistuse kallis ning paljud on seal pigem prestiiži kui kasumlikkuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles