Samsung Galaxy S4 - uudised ja kuulujutud

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi logo.
Samsungi logo. Foto: SCANPIX.

Tehnoloogialehekülg Techradar võttis kokku kõik teadaolevad faktid ja kuuldused lähikuudel turule jõudva Samsungi nutitelefonide uue lipulaeva Galaxy S4 kohta.

Esitlusaeg:

Samsungi üritus nimega Unpacked Event, kus väga suure tõenäosusega esitletakse Galaxy S4, algab 14. märtsil New Yorgis kohaliku aja järgi kell seitse õhtul.

Ekraan:

Kui Galaxy S2 debüteeris 4,3 tollise diagonaaliga Super AMOLED Plus ekraaniga, siis S3 ekraan venitati veel pool tolli pikemaks ning pikslitihedus tõusis 217-lt 306 ppi-ni, millega suudeti üsna tasavägist konkurentsi pakkuda ka iPhone´i Retina ekraanile. Kuigi kuulujutu tasemel on räägitud S4 uudsest painduvast ekraanist, on selle tehnoloogia kasutamine Techradari hinnangul tõenäolisem pigem järgmise põlvkonna Galaxy tippmudeli puhul.

Ilmselt on S4 ekraani diagonaali pikkuseks 5 tolli ning selle pikslitiheduseks pakutakse lausa 441 ppi-d. Sellele vihjab ka 4,99 tolline 440 ppi pikslitihedusega ekraan, mida Samsung esitles jaanuari keskel Las Vegases toimunud CES tarbeelektroonikamessil. Lõuna-Korea tehnoloogiahiiglane väitis toona, et suudab uut ekraani tarnida juba käimasolevas kvartalis, see aga vastab üsna täpselt ka Galaxy S4 tootmisgraafikule. Ühe internetti lekkinud PDF dokumendi järgi saab uuel telefonil olema Full HD ekraan lahutusvõimega 1920x1080 pikslit.

Tehnilised andmed:

Kuigi väga palju kindlat informatsiooni Samsung Galaxy S4 tehniliste andmete kohta ei ole lekkinud, on see-eest käibel mitmeid kuulujutte.

Telefoni protsessori tuumade arvu kohta lähevad ekspertide arvamused lahku. Miitmed vihjed on Techradarile laekunud selle kohta, nagu oleks Samsung Galaxy S4 nime all katsetanud 1,8 GHz kaheksatuumalist protsessorit ning sama tuumade arvuga ARMi protsessorit Exynos Octa esitles Samsung ka jaanuaris Las Vegases. Kas seda aga S4 puhul kasutatakse või läheb see käiku mõne hilisema mudeli puhul, pole teada.

Neljatuumalise protsessori poolt räägivad kuulujutud, mis seostavad seda ARM A15 arhitektuuriga ning ka see, et hiljuti avalikustas Samsung oma kodulehel Exynos 5440 neljatuumalise protsessori, milles nähakse samuti ühte peamist varianti Galaxy S4 võimalike protsessorite seas.

Üsna kindel on see, et telefon saab endale 4G, traadita laadimise ja lähiväljaside NFC toe, vägagi võimalik on ka senisest suurema kiiruse ja mahutavusega sisemise välkmälu kasutamine, mille arendamisele on Samsung erinevate teadete järgi viimasel ajal palju ressursse pühendanud.

GSMArena hinnangul kasutab Samsung Galaxy S4 2600 mAh liitiumioonakut.

Operatsioonisüsteem:

Kuigi käibel on ka kuulujutud, mille järgi kasutab Galaxy S4 Androidi järgmist versiooni Key Lime Pie´d, on Techradari hinnangul suure tõenäosusega kasutusel siiski Jelly Bean.

Kaamera:

Kui Galaxy S3 on varustatud 8MP kaameraga, siis selle järeltulijal on väga suure tõenäosusega kasutusel 13 MP kaamera, sama eraldusvõimega kaamera on ka Sony uuel lipulaeval Xperia Z-il.

Välimus:

Ühtegi sajaprotsendiliselt usaldusväärset fotot ega joonist Galaxy S4-st veel lekkinud ei ole, küll aga on mitmeid pilte, skeeme ja nägemusi sellest, milline uus telefon võiks välja näha.

Peamiselt käivad vaidlused sellel teemal, kas esipaneelile jääb alles füüsiline avamenüünupp ning kas ja kui palju on Samsung suutnud telefoni välimusele juurde anda soliidsust, mis mitmete vaatlejate hinnangul oli Galaxy S3 puhul iPhone´iga võrreldes puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles