Läänemaal varjavad end sajad töötud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ligi kümne protsendini tõusnud registreeritud töötute arv näitab Läänemaa tööturu keerulist olukorda, kuid kriisi veelgi hullemaid mõõtmeid kirjeldab varjatud töötute hulk, mis võib olla kuni 400.

Maavanem Neeme Suure sõnul ennustavad asjatundjad, et registreeritud töötute hulk tööjõulisest elanikkonnast kerkib Läänemaal aasta lõpuks 15 protsendini, kuid koos registreerimata töötutega võib see protsent olla isegi 20, kirjutas Lääne Elu.

Olukorra tõsidusele tõmbavad Neeme Suur ja EELK Lääne praost Tiit Salumäe tähelepanu täna avaldatud ühispöördumises.

«Asjatundjate hinnangul on registreerimata töötuid maakonnas 300–400. Karta on, et juba selle aasta lõpus on meil ligi 2200 töötut ehk siis iga viies tööealine meie maakonnas,» kirjutavad Suur ja Salumäe. 

Nn. varjatud töötute hulka osatakse vaid umbkaudu hinnata, seetõttu kavatsevadki töötukassa Lääne osakond ja maavalitsus teha koostööd omavalitsustega, et neid välja selgitada ja kutsuda inimesi üles end registreerima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles