Baltika jõudis üle aastate kasumisse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika moehooaja avamise moeshow´le 30. jaanuaril
Baltika moehooaja avamise moeshow´le 30. jaanuaril Foto: Jelena Rudi

Baltika jõudis pärast nelja järjestikust kahjumiaastat eelmisel aastal lõpuks kasumisse. Baltika eelmise aasta puhaskasum oli 805 000 eurot.

Tugev kvartal oli Baltika jaoks aasta viimane. Siis teenis ettevõte 1,29 miljonit eurot maksueelset  kasumit ning puhaskasum oli  1,075 miljonit eurot.

Aasta kokkuvõttes oli ettevõtte kasum enne maksustamist 1 056 miljonit eurot ning puhaskasum 805 000 eurot.

«Baltika ületas 2012. aastaks seatud finantsilisi eesmärke, lõpetades aasta 3,725 miljoni  eurose EBITDAga, mis on 24 protsenti rohkem kui eesmärgiks seatud 3000 eurot,» märkis ettevõte börsile saadetud teates.

Planeeritust parem tulemus saavutati ettevõtte teatel tänu tugevale müügiefektiivsuse kasvule (14 protsenti võrreldes prognoositud 10 protsendiga) ning brutokasumi marginaali olulisele paranemisele. Brutorentaablus oli 2012. aastal 54,5 protsenti, kasvades aasta jooksul 1,4 protsendipunkti.

«Heade müügitulemuste ja brutokasumi paranemise oluliseks teguriks oli müügikasv Balti riikides ja Venemaal, teatas ettevõte. Parimad tulemused saavutas ettevõte Lätis ja Venemaal, kus ruutmeetri müük kasvas vastavalt 21 protsenti ja 15 protsenti.

Samuti avaldas positiivset mõju Baltika jätkuv kontroll kulude üle: opereerimiskulude suhe müügitulusse paranes 5 protsendipunkti, mis on planeeritust 1 protsendipunkti võrra parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles