Veskimägi: varade müük ei vii eelarvet tasakaalu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi.
Taavi Veskimägi. Foto: .

Endise rahandusministri ja riigikogu majanduskomisjoni liikme liikme Taavi Veskimägi hinnangul ei avalda riigi kinnisvara ja äriühingute müük riigieelarve tasakaalule mingit mõju.


Veskimägi rääkis ETV hommikusaates , et meil on sisuliselt kaks eelarvepoliitilist eesmärki: euro ja Maastrichti kriteeriumide täitmine ning milline on see võlg, millega me tuleme kriisist välja, vahendas ERR Uudised.

«Võla mõttes riigi aktsiate võõrandamine aitab, aga euro mõttes ta ei aita, sest aktsiate võõrandamine on küll likviidsuse mõttes raha, aga ta ei ole tulu, millega on võimalik eelarvet tasakaalustada,» selgitas ta.

Veskimägi sõnul tuleb täna tegeleda mitte uute tulude juurde leiutamisega, vaid kulude vähendamisega. Tema sõnul on riigieelarves kulude poolel kohti, kus on võimalik kulusid kärpida, et saavutada suuremat kuluefektiivsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles