Neivelt: Eesti maksusüsteemi tuleb muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelti arvates vajab Eesti maksusüsteem muutust.
Indrek Neivelti arvates vajab Eesti maksusüsteem muutust. Foto: Mihkel Maripuu

Pankur Indrek Neivelti arvates peaks maksusüsteemi kogu aeg muutma, sest vastasel juhul tuleb hiljem korraga väga suur remont teha.

Eesti maksusüsteem on püsinud juba aastaid samal kursil ning sageli jääb otsustajate suust kõlama väide, et Eesti süsteem on lihtne ja tõhus, seda ei maksa keeruliseks muuta.

Neivelti ütles aga selle peale, et tema arvates ei ole sakslased ja soomlased rumalamad kui eestlased. «Vastupidi, ma arvan, et nad on targemad. Miks nemad siis ei tee sellist väga lihtsat süsteemi,» sõnas Neivelt. «Kui ei taheta keeruliseks ajada, siis võiks ju üldse ainult ühe maksu kehtestada.»

Rikkam ühiskonnakiht ei ole Neivelti sõnul küll meeleldi nõus rohkem makse maksma, aga mida vähem on Eestis maksumaksjaid, seda kallimaks läheb kokkuvõttes kõigi siin elavate inimeste elu.

Neivelt rääkis Eesti Päevalehele antud intervjuus, et väljarände pidurdamiseks tuleks maksukoorem Eestis ümber jagada ning maksukoormuse võiks liigutada tööjõult kapitali poole – näiteks tõsta maksuvaba miinimumi, kehtestada esmatarbekaupadele madalam käibemaks ning samal ajal tõsta tulumaksu ja taastada maamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles